top of page
Bestellen
Voor het bestellen van een sieraad met het haar van je eigen paard is er een plukje haar nodig.
 
Voor de ringen, bedels en hangers is de vereiste lengte 15 - 20 cm en ongeveer 0.5 cm dik.
Voor een armband is dat 30-40 cm lengte en 0.5 cm dik.
 
Neem hiervoor een plukje uit de staart, aangezien staartharen het dikst en dus het sterkst zijn. Zo blijft je sieraad het langst mooi.
Het beste kun je bovenaan de staart knippen, in de binnenkant bij de staartwortel. Daar zijn de haren het mooist, onderaan wordt het haar dunner en zijn de haren vaak beschadigd.
 
Mocht je alleen nog een plukje manen hebben dan kan dit natuurlijk ook gebruikt worden. Het beste kun je het haar dan laten sealen zodat het beter beschermd is. Bij het sealen komt er een dun laagje hars over het haar, dit beschermt het haar beter tegen invloeden van buitenaf. Dit kun je bij het bestellen aangeven bij je wensen.
 
Het beste kun je het haar in een zakje doen en dan in de enveloppe. Plak langs de zijkanten van de enveloppe wat plakband, zo verklein je de kans dat de enveloppe scheurt. Stop een eventuele (pas)ring NIET los in een enveloppe, dit zorgt voor scheuren. Doe het netjes in een zakje of plak het goed aan het kaartje vast.
 
Weet je je ringmaat niet? Dit kun je bij elke juwelier laten opmeten. Je kunt ook een oude ring meesturen. Die wordt dan opgemeten en de oude ring krijg je samen met de nieuwe ring terug. Plak de oude ring goed vast aan een kaartje in de enveloppe of doe het in een zakje.
LET OP: Het doorgeven van de juiste ringmaat is erg belangrijk. Twijfel je tussen twee maten? (bijvoorbeeld 17 en 17.5) Kies dan de kleinste. De ringen kunnen wel iets groter worden gemaakt maar nooit kleiner!
De pluk staartharen kun je vervolgens opsturen en deze wordt dan verwerkt in je sieraad.
Stuur liever niet meer haar op dan nodig is.De pluk mag met een elastiekje er om verzonden worden maar liefst niet in een vlecht. Heb je alleen nog een vlechtje? Haal dit dan los als je het verstuurd, dit haalt alvast de ergste golven er uit. 
Het sieraad wordt verzonden in een stevig brievenbus doosje, dit beschermd het sieraad goed en door het kleine formaat doosje blijven de verzendkosten laag. 
Wil je een sieraad bestellen? Stuur dan een mailtje via de contact pagina of naar info@paardenring.nl met al je vragen en wensen.
NB: Enveloppen die verzonden worden zonder dat men een mail met bestelbevestiging en bestelgegevens heeft ontvangen worden NIET in behandeling genomen!
Aangezien elk product met de hand wordt gemaakt met het eigen aangeleverde haar van de klant kunnen de sieraden niet retour of geruild.
bottom of page